Nå begynner den amerikanske outsourcingen av undervisning å få oppmerksomhet også i Norge. Aftenposten trykker i da en artikkel om Leksehjelp fra andre siden av kloden
. Her omtales firmaet tutorvista.com, som tilbyr hjelp i de mest sentrale fagene, og prisen er 100 dollar pr måned for et ubegrenset antall timer hjelp. Forretningsmodellen er interessant. I Bangalore snakkes det godt engelsk, de har tradisjon for forretningsutvikling og de har tradisjon for å selge tjenester til vestlige land. Med en utdanningssektor som ikke greier å levere det som både elever og foreldre burde kunne få, er det fritt fram for utenlandske aktører. Så må gjerne norske myndigheter fortsette å kreve at det ikke skal være lov å tjene penger på undervisning, i alle fall på de lavere nivåene i utdanningssystemet, et krav som blir helt irrelevant sett i forhold til den omfattende utviklingen som foregår i de internasjonale utdanningsmarkedene. For dette er allerede vel utviklede markeder. Bare se på hvordan Australia satser på høyere utdanning. Og det er ikke bare hvite strender, billig øl og sommer på en tid da Norge bader i snø, som trekker norske studenter dit. De har faktisk utviklet spesielt gode undervisningstilbud på bachelornivå, nettop for å rekke til seg studenter fra hele verden.
Og nå følger grunnskolene og de videregående skolene etter. Det er bare det at disse elevene vil ikke flytte på seg, så det ideelle er jo å flytte lærerne over nettet. Undervisning og læring er som skapt for slike aktiviteter, og det er vel bare et tidsspørsmål før det er etablert en rekke slike tilbud her i landet også. Så kan ministrene like eller ikke like det. Hvis norske foreldre finner ut at dette er en hensiktsmessig måte å lære på, -hva kan da stoppe dem? Tilbudet er jo der allerede.
Og lærerne har mastergrader, dr.grader og en motivasjon for å gjøre dette, som i alle fall enkelte norske lærere mangler, for å ta litt forsiktig i.
Sjekk også Brainfuse og Growingstars som har holdt på med dette en stund. Kanskje en ide for Norge også?
Tags: utdanning, skole, outsourse undervisning,
Veldig interessant. Web 2.0 måten å besvare prosjektoppgaven den 7. hadde vel vært å invitere til innspill fra omverden og eventuelt på spesifikk veileding fra lærerkrefter «der ute». Kanskje vi er der innen eksamensoppgaven. God helg videre.