Her er hva de selv sier:
Shizzow is a social service that makes it easy to hang out with your friends and meet new people in the real world for happy hours, nights out on the town, co-working sessions and much more. Dig in at http://shizzow.com
Og jeg tenker at det for det første snart må være slutt på alle rare ordene uten mening som kan brukes til å lage nye tjenester, flikr, zatoo, blurb … det ser visst ut til å være noen muligheter til ennå.
Dernest er jo spørsmålet om hva det er behov for. Trenger vi en tjeneste for å finne ut hvor våre venner er akkurat nå? Og har du lyst til å «skrike» din posisjon ut til enhver tid? Her er mange men ….
Arne, denne posten har jeg lyst til å kommentere med tre ting 🙂
Først navnekonvensjonen: Hva hadde Google vært uten ‘google’, det har jo blitt et verb, synonymt med å gjøre søk. Flickr-gründerne ville egentlig ha flicker.com, men de som eide domenet ville ikke selge. Derfor gjorde de en vri og opprettet flickr.com, som de selv mente var bra for «We always had to spell it out for people, which helped make it stick».
Et kreativit navn hvor brukerne selv kan være med å skape et meningsinnhold er jo supert. Se for deg skogen av nettjenester hvor alle er av varianten bildealbum.no, delbilder.no, dinebilder.no og egnebilder.no – så kjedelig!
Så, hva er det behov for: Å finne vennene våre trenger vi kanskje ikke en tjeneste til, men jeg synes det å knytte informasjon til lokasjon er en spennende trend. Har brukt Brightkite (aner ikke hvor navnet kommer fra!) en stund, og synes de gjør en god integrasjon med twitter. Søker jeg opp en restaurant f.eks. kan jeg få opp notater andre brukere har lagt igjen om det stedet – på det stedet. Men n’en i metcalfe’s lov må bli stor før det blir riktig spennende 🙂
Til slutt vil jeg komme med en oppfordring: Du skriver om interessante ting og får mange gode kommentarer på postene dine – som du ikke kommenterer. Jeg savner kommentarer fra deg på flere av dine egne poster 🙂
NRKbeta sier det godt når de referer til kommentarene og den store festen: «Her på NRKbeta prøver vi så godt vi kan å ønske folk velkommen. Blant annet ved å lese og svare på så mange kommentarer som mulig».
Hei og takk for spennende og utfordrende kommentar. Jeg er enig i at det er viktig å kommentere innlegg, og «tar den ballen».
Jeg er også helt enig i at kreativiteten i navnevalg er en bra ting, og at dette er med på å utvide vokabularet vårt. Kopiere het i sin tid Xeroxere, Google er google og surfe er noe helt annet enn det vi leste om da jeg var liten. Dette er bra og det stimulerer til kreativitet og nyskaping. Det er også bra at en gir termer nytt innhold, altså skaper nye begreper, slik som google.
Når det gjelder størrelsen n i Metcalfs lov, er det noe som heter kritisk masse av brukere, og det er det antallet en trenger å være for at brukerne skal oppleve tjenesten som nyttig for eget bruk. Hvor mange er det? Det kommer an på hva tjenesten omfatter og hvem som er involvert, så her finnes ingen fasitsvar, men problemstillingen er reell.
Jeg bruker del.icio.us/arnek veldig mye, og ser også at det er stadig flere som følge på twitter/arnek. Det siste skjer samtidig med at jeg også følger flere andre, så strømmen av meldinger vokser stadig. Da må vi ha gode tjenester og teknologier til å sortere og prioritere.
Og øvers på denne listen bør egen blogg stå. Det er våre egne arenaer for refleksjon, deling og nettverksdannelse, og det er kanskje ikke så mange som har tenkt over det, men lenkene mellom bloggene danner også et sosialt nettverk. Jeg har prøvd å synliggjøre endel av disse nettverkene ved å syndikere innhold fra flere kilder som kan være aktuelle for dem som skal ta steget inn i det digitale nettsamfunnet, og samtidig har en viss interesse for skole og utdanning på denne siden:
http://www.netvibes.com/krokan#rfk
Det er også en måte å dele på, å formidle på og å bidra til diskusjoner om spennende og aktuelle temaer.
Takk for tilbakemelding – det er ikke lenge siden jeg oppdaget at du blogger jevnlig – har strømmen din i netvibes. Artig å se at du bruker ‘public’ siden til å samle ressurser, den vil jeg teste…