Det var oppslaget i Aftenposten 17. desember 2008. Nyheten er blogget av Colt kommunikasjon også, og de har lagt inn lenkene til noen norske forskere som blogger. De som er intervjuet angir mangel på tid som viktigste grunn til at de ikke blogger. Nå er i og for seg ikke tid til å skrive blogginnlegg det mest problematiske, siden det tar langt mer tid å lese «alt» det de andre skriver. Men så var det dette med formidling da. Hvilke arenaer skal vi delta på? Skal vi bare være synlige i vitenskapelige tidsskrifter og dermed bare kommunisere med våre faglige kollegaer, eller skal vi åpne oss i blogosfæren også? Selv mener jeg dette siste er viktig, og det innebærer at jeg faktisk bruker noen timer hver dag til både å holde meg oppdatert og til å skrive selv.
Hvor kommer så dette til syne i min forsker- og undervisningspraksis? Særlig det siste er veldig godt synlig. Mine studenter må også blogge, de må smake på livet som blogger og kunnskapsdeler gjennom nettverk. Noen liker det og fortsetter, men de fleste synes nok det kanskje er for krevende å arbeide på en slik måte. Derfor slutter de.
Kanskje dette blir trenden?
Scientific Journal to Authors:
Publish in Wikipedia or Perish
http://www.readwriteweb.com/archives/publish_in_wikipedia_or_perish.php
Selv har jeg opplevd at artikler jeg har skrevet på fritida på Wikipedia, har fått 2-300 000 besøk i året, flere 10 talls ganger så mange besøk som offisielle kilder som Regjeringen.no, eller hva en kunne ha fått om det hadde vært publisert i forskningstidskrift.
Someone necessarily assist to make seriously articles I might state. This is the very first time I frequented your website page and to this point? I amazed with the research you made to create this actual submit incredible. Excellent task!