I går stod det en artikkel om mitt MOOC-initiativ i Universitetsavisa. I dag kom det oppmuntrende ord og fra prorektor Berit Kjeldstad som «@arnek Gratulerer. Flott at du går foran med et godt eksempel. Fokus på læring. Spennende metoder og varierende læringsformer.»
I dag har jeg fulgt opp kontakter med NTNU IKT og med Uninett. Vi diskuterer hvilke teknologiske løsninger det kan være lurt å velge for å få til en mer innovativ leveranse enn bare å legge tekst og video på nett. Skal vi prøve å få inn EdX eller Coursera? Eller hva med Google Course Builder? Eller skal vi arbeide for å få til noe som er enda mer innovativt ala Kahn Academy eller Knewton. Det meste av disse tjenestene var lenket opp i den forrige bloggposten, så se der om du også vil ha lenkene.
Jeg er i gang med å lage innhold på nett. Her er noe av det jeg tenker å gjøre videre i første omgang. Jeg arbeider også med å skrive ferdig en bok om «sosiale mediers økonomi» – som er foreløpig arbeidstittel, og innholdet i den skal inn i kurset.
Uninett har også bekreftet at de nå har stabile leveranser av Adobe Connect, som gjør at jeg kan holde foredrag eller forelesning for inntil 900 personer samtidig på nett. Jeg vet ennå ikke om alt skal være digitalt og hentes ut fra skyen hver gang noen vil lære eller om jeg også skal kjøre liveseanser. Kan hende velger jeg å gjøre dette siste også. Hva tror dere?
Er det noen som har erfaring med EdX, Coursera, Learn2, Google course builder eller andre innovative læringsteknologier? Noe å anbefale?
Så har jeg også lurt litt på om kanskje ikke innholdet også kunne crowdsourses? Det har jeg i såfall lyst til å gjøre med et kurs innen området smart læring, om hvordan sosiale medier og digitale tjenester endrer måten vi arbeider og lærer på.
2 Comments